Miten hinnat lasketaan?

Maksut lasketaan seuraavasti:

– perusmaksu (palkkio noudosta)
– aikaperusteiset maksut (minuuttikohtainen hinta)
– matkaperusteiset maksut (kilometrikohtainen hinta)
– surge-hinnoittelu (jos käytössä)
– kaikki sovellettavat tietullit, maksut ja promootiot.

Jos perusmaksu, kilometrikohtainen hinta ja minuuttikohtainen hinta jäävät kaupunkisi vähimmäismaksujen alle, saat minimimaksun. Näin varmistetaan, että ansaitset aina vähintään minimimaksun verran lyhyistä matkoista.

HUOMAA: Saat jokaisesta matkasta maksun, josta on vähennetty Uberin palvelumaksut.

Näet eritellyt maksusi kunkin matkan Matkan tiedot -sivulla sovelluksen Maksut-välilehdellä.

Hinnat vaihtelevat kaupungeittain ja ajoneuvoluokittain, ja voit tutustua kaupunkisi hintoihin Kaupungit-sivullamme.

ENNAKKOHINNAT

Matkustajille näytetään joskus matkan alussa hinta-arvio (joka perustuu heidän antamiinsa noutopaikkoihin ja määränpäihin), jota kutsutaan ennakkohinnaksi.

Ennakkohinnassa otetaan huomioon matkan odotettu kesto ja pituus, joissa huomioidaan liikenteen odotetut vaihtelut ja tiedossa olevat tiesulut, sekä surge-kerroin, jos kysyntää on paljon. Jos matkan varrella on tietulli, matkustaja maksaa koko tietullisumman sinulle matkan lopussa. Ennakkohinta voi muuttua, jos matka poikkeaa huomattavasti odotetusta.

Jotkin matkat saattavat poiketa alkuperäisestä suunnitelmasta huomattavasti. Tiedämme, että joskus käy niin. Ennakkohintaa ei tällöin käytetä, ja todellinen maksu lasketaan matkan todellisen keston ja pituuden perusteella. Näin voi käydä seuraavissa tilanteissa:

• Matkalla on yllättävän paljon liikennettä, ja matka kestää paljon odotettua kauemmin.
  • Matkalla joudutaan käyttämään hitaampaa kiertotietä, jolloin matka kestää huomattavasti pidempään.
  • Lopullinen määränpää on huomattavasti kauempana tai lähempänä kuin alkuperäinen pyydetty määränpää.
  • Matkustaja lisää tai poistaa pysähdyksiä sovelluksessa.

Toimi seuraavasti, kun haluat varmistaa, että matkan maksu lasketaan oikein:

• Seuraa GPS:n antamia ohjeita.
  • Varmista, että matkustaja on lisännyt sovellukseen oikeat noutopaikat ja määränpäät.
  • Muistuta matkustajaa, että hänen täytyy lisätä matkan aikana haluamansa lisäpysähdykset sovellukseen (noudattamalla näitä ohjeita).