Personvern for passasjerer

Hos Uber verdsetter vi tilliten din og ønsker å opplyse om hvordan vi bidrar til å ivareta personvernet ditt.

Sjåfører ser aldri

• etternavnet ditt
  • telefonnummeret ditt, selv når du ringer eller sender tekstmelding til sjåføren fra Uber-appen
  • vurderingen du gir
  • profilbildet ditt

I de fleste markeder ser sjåfører kun omtrentlig hentested før de godtar en tur. Når turen er avsluttet, fjernes adresseopplysningene, og sjåførene ser kun det omtrentlige stedet for henting og ankomst.

Hvilken type omtrentlig hentested og ankomststed som vises til sjåfører, varierer basert på adressestrukturer i markedet, lokale regler og lojalitetsprogrammer for sjåfører. Noen eksempler på formater for omtrentlige steder omfatter gatekryss, gatenavn, attraksjoner og spesialformater som terminalen og dørnummeret der dere skal møtes for henting på flyplassen.

Deling av posisjonen din med Uber

Du trenger ikke å slå på stedstjenestene på enheten din for å bruke Uber-appen. Enkelte funksjoner, for eksempel deling av turer med betrodde kontakter, krever imidlertid at stedsinformasjon fungerer.

Hvis du ikke bruker stedstjenester, kan du fortsatt bruke Uber ved å angi hente- og ankomststed manuelt i appen. Du kan også bruke gatekryss eller landemerker i stedet for en adresse.

I personverninnstillingene i Uber-appen kan du velge om du vil bruke stedstjenester.

Deling av hentestedet ditt med sjåføren

Hvis enheten er konfigurert til å dele posisjonen din med Uber, kan du også velge å dele hentestedet med sjåføren. Når stedsdeling i sanntid er aktivert, blir posisjonen din kun delt med sjåføren når vedkommende er i nærheten av hentestedet ditt, og når den anslåtte ankomsttiden er mindre enn tre minutter.

Denne funksjonen er aktivert som standard, men du kan sette funksjonen på pause eller deaktivere den når som helst under hentingen. Du kan også aktivere og deaktivere denne funksjonen i innstillingene.

Se, last ned eller slett dataene dine

Du kan utforske et sammendrag på nettet av kontoinformasjonen din, som kan omfatte

• samtaler i appen
  • antall turer som er tatt
  • opplysninger om Uber Eats-bestillinger

Du kan også be om en kopi av opplysningene dine som du kan laste ned.

Hvis du sletter Uber-kontoen din, slettes dataene dine fra Ubers systemer. Uber kan imidlertid beholde enkelte opplysninger etter at kontoen slettes, hvis dette kreves eller er tillatt i henhold til lovgivning.