Je menu aanpassen

Open Menu Maker om uw menu te bewerken:

1. Log in bij merchants.ubereats.com/manager.
  2. Vul uw gebruikersnaam, wachtwoord en viercijferige code in.
  3. Klik in de linkerzijbalk op Menu om Menu Maker te openen.

POS-gebruikers: Gebruik Menu Maker niet voor wijzigingen als u POS-systeem en het Uber Eats-menu zijn geïntegreerd. Bewerk in plaats daarvan uw menu via Uber Eats Manager. Neem voor ondersteuning contact op met uw technische accountmanager.

Categorieën bewerken

Items op een menu zijn pas zichtbaar voor klanten als ze aan een categorie zijn toegevoegd.

Een categorie toevoegen:

1. Open Menu Maker en klik op Overzicht.
  2. Klik op + Toevoegen naast de zoekbalk en selecteer Categorie toevoegen.
  3. Voer de gegevens in het zijpaneel Categorie bewerken in en klik op Opslaan.

Een categorie bijwerken:

1. Open Menu Maker en klik op Overzicht.
  2. Zoek of selecteer de categorie om het zijpaneel Categorie bewerken te openen.
  3. Bewerk de gegevens in het zijpaneel "Categorie bewerken" en klik op Opslaan.

OPMERKING: U kunt een categorie ook via een los item bijwerken. Zie de stappen onder Een item bijwerken hieronder en ga naar het tabblad "Basis" voor de categorieën.

Tip: Om tijdens het bewerken snel uw menu te zien, klapt u een categorie in of uit door naast de categorienaam op het pijltje omlaag te klikken. Als u alle categorieën wilt in- of uitklappen, gaat u naar de bovenkant van uw menu op het tabblad "Overzicht" en klik je op het pijltje omhoog/omlaag naast de zoekbalk bovenaan je menu.

Een categorie verwijderen:

1. Open Menu Maker en klik op Overzicht.
  2. Zoek of selecteer de categorie om het zijpaneel Categorie bewerken te openen.
  3. Klik rechtsboven op de drie verticale stippen naast de knop "Opslaan".
  4. Klik op Verwijderen.

Menu-items bewerken

Items op een menu zijn pas zichtbaar voor klanten als ze aan een categorie zijn toegevoegd.

Een item toevoegen:

1. Open Menu Maker en klik op Overzicht.
  2. Klik op "+ Toevoegen" naast de zoekbalk en selecteer "Item toevoegen".
  3. Voer de gegevens in het zijpaneel "Item bewerken" in. Voeg ook een uitgebreide beschrijving en een foto toe.
  4. Klik op de vervolgkeuzelijst onder PRODUCTTYPE als u het itemtype wilt bijwerken.
  5. Als er extra velden vereist zijn, worden deze hieronder weergegeven.
  6. Klik op "Opslaan".

U kunt een item ook rechtstreeks aan een categorie toevoegen. Zoek in dat geval de gewenste categorie en scrol naar het laatste item. Klik op "Item toevoegen" onder het laatste item in de categorie.

Tip: Geef uw klanten de mogelijkheid om een item aan te passen door een modifier-groep toe te voegen. Bekijk "Een modifier-groep toevoegen" hieronder.

Een categorie toevoegen aan of verwijderen van een item:

1. Open Menu Maker en klik op Overzicht.
  2. Zoek of selecteer het item waaraan u een categorie wilt toevoegen of waarvan u een categorie wilt verwijderen.
  3. In het zijpaneel "Item bewerken"
    • Een categorie toevoegen: Klik onder "Categorieën" op het plusje (+). Klik na het toevoegen van de categorie op "Opslaan".
    • Een categorie verwijderen: Klik op de "X" naast de categorie die je wilt verwijderen. Klik daarna op "Opslaan".

Een item bijwerken:

1. Open Menu Maker en klik op Overzicht.
  2. Zoek of selecteer een item om het zijpaneel "Item bewerken" te openen.
  3. Klik op het tabblad "Basis" om de basisinformatie van het item bij te werken.
  4. Klik op het tabblad "Details" om extra gegevens bij te werken, zoals dieetbeperkingen.
  5. Klik op "Opslaan".

OPMERKING: Zodra je op "Opslaan" klikt, zijn alle wijzigingen (behalve de geüploade foto's) meteen in de Uber Eats-app te zien. Geüploade foto's moeten eerst worden goedgekeurd en worden binnen 72 uur beoordeeld.

Een item als niet op voorraad markeren:

1. Open Menu Maker en klik op Overzicht.
  2. Zoek of selecteer het item om het zijpaneel "Item bewerken" te openen.
  3. Vink het vakje naast "Uitverkocht" aan en kies vervolgens "Vandaag" of "Voor onbepaalde tijd".
  4. Klik op "Opslaan". Zodra een item als niet op voorraad is gemarkeerd, verschijnt er in de menulijst op de pagina "Overzicht" een rood pictogram naast het item.

OPMERKING: Om de voorraadstatus te wijzigen, open je het zijpaneel "Item bewerken" door op het rode pictogram te klikken.

Een item verwijderen:

Als je een item verwijdert, wordt het uit al je menu's verwijderd.

1. Open Menu Maker en klik op Overzicht.
  2. Zoek of selecteer een item om het zijpaneel "Item bewerken" te openen.
  3. Klik rechtsboven op de drie verticale stippen naast de knop "Opslaan".
  4. Klik op Verwijderen.

Menufoto's bewerken

Een foto toevoegen:

1. Open Menu Maker en klik op Overzicht.
  2. Klik op het menu-item om het zijpaneel Item bewerken te openen.
  3. Ga naar "Foto" en sleep uw foto naar het daarvoor bestemde veld of klik op "Door bestanden bladeren".
  4. Klik op "Opslaan" nadat de foto is geüpload.
  5. Klik op "Goedkeuring aanvragen" als u de pop-up "Goedkeuring vereist" ziet.
    • We keuren de foto goed of vragen u om een nieuwe foto te maken en in te dienen.
    • Na goedkeuring kunnen we het formaat, de stand, de belichting en/of de kleuren van uw foto's bewerken

Zie het artikel Menufoto's toevoegen - Veelgestelde vragen voor meer hulp bij menufoto'.

Modifier-groepen bewerken

Met behulp van modifier-groepen geef je klanten de mogelijkheid om hun maaltijd aan te passen. Stel, u wilt klanten laten kiezen welke saus ze bij hun pasta willen. U voegt dan aan de pasta een modifier-groep toe met de naam "Gewenste saus".

Een modifier-groep toevoegen:

1. Open Menu Maker en klik bovenaan op Modifier-groepen.
  2. Selecteer "+ Nieuwe groep" in de rechterbovenhoek.
  3. Voer de naam van de nieuwe modifier-groep in.
  4. Voeg modifier-opties toe door ernaar te zoeken in de zoekbalk en op "Toevoegen" te klikken.
  5. Bewerk eventueel de prijzen van de modifier-opties in de grijze vakken.
  6. Bewerk de regels van de modifier-groep. U kunt bijvoorbeeld aangeven of een klant een keuze moet maken uit de modifier-groep of het maximale aantal modifier-opties opgeven dat een klant uit de groep kan selecteren.
  7. Klik op "Opslaan".

Een modifier-groep bijwerken:

1. Open Menu Maker en klik op Overzicht.
  2. Klik op de modifier-groep die je wilt bijwerken.
  3. Gegevens bewerken in het zijpaneel "Modifier-groep bewerken":
    • opties toevoegen of verwijderen
    • optieprijzen bewerken
    • de regels van de modifier-groep bewerken

OPMERKING: U kunt een modifier-groep ook via een los item bijwerken. Ga naar de pagina "Overzicht" en zoek het item met de desbetreffende modifier-groep. Klik op de naam van de modifier-groep. Het zijpaneel "Modifier-groep bewerken" wordt geopend. Bewerk de gegevens in het zijpaneel "Modifier-groep bewerken" en klik op "Opslaan".

Een modifier-groep toevoegen aan of verwijderen van een item:

1. Open Menu Maker en klik op Overzicht.
  2. Zoek of selecteer het item waaraan je een modifier-groep wilt toevoegen of waarvan je een modifier-groep wilt verwijderen.
  3. In het zijpaneel "Item bewerken"
    • Een modifier-groep toevoegen: Klik onder "Modifier-groepen" op het plusje (+). Klik na het toevoegen van de modifier-groep op "Opslaan".
    • Een modifier-groep verwijderen: Klik op de "X" naast de modifier-groep die je wilt verwijderen. Klik daarna op "Opslaan".

Een modifier-groep verwijderen:

1. Open Menu Maker en klik op Overzicht.
  2. Klik op de modifier-groep om het zijpaneel "Modifier-groep bewerken" te openen.
  3. Klik rechtsboven op de drie verticale stippen naast de knop "Opslaan".
  4. Klik op Verwijderen.