Veelgestelde vragen over Uber Hourly

Wat is Uber Hourly?

Uber Hourly is een rittype waarmee je een rit van minstens één uur boekt in plaats van een rit met een specifieke bestemming. Passagiers vragen dus geen afzonderlijke ritten aan, maar kunnen meerdere tussenstops maken tijdens een rit.

Een rit aanvragen

1. Open de app en voer in het veld Waarheen? je bestemming in.
  2. Je kunt maximaal twee tussenstops toevoegen.
  3. Swipe omhoog om alle beschikbare opties voor auto's bij jou in de buurt te bekijken.
  4. Tik op Uber Hourly om te selecteren.
  5. Lees het scherm dat verschijnt. Bevestig dat je begrijpt dat je een minimumtarief op basis van de gevraagde tijd en afstand betaalt en dat je in de app de tussenstops met de chauffeur bespreekt.
  6. Zodra je rit is geaccepteerd, kun je in de app de chauffeur een bericht sturen of bellen om de gewenste rittijd en tussenstops te bevestigen.
  7. Als je tijdens een rit wijzigen wilt aanbrengen, kun je de chauffeur vragen deze te accepteren. Je kunt dit op elk moment doen. Tik hiervoor in de app op het plusje naast het bestemmingsadres. Communiceer alle andere instructies voor tussenstops en wachttijden via de app.

Je kunt de tussenstops en de eindbestemming op elk moment via de app wijzigen. Uber Hourly is niet beschikbaar voor luchthavenvervoer en bestemmingen buiten het Uber-servicegebied. Je kunt Uber Hourly ook niet voor geplande ritten gebruiken.

De verzekering die Uber namens onafhankelijke chauffeurs in de VS heeft, is beperkt tot een commerciële autoverzekering. Meer informatie over die verzekering vind je hier.

Hoe worden de prijzen berekend?

• Passagiers kunnen een rit aanvragen voor een bepaald aantal uren en kilometers.
  • Ze betalen een vast bedrag van $ 50 per uur en de prijs is gebaseerd op de geschatte duur en afstand van de rit. Het totaalbedrag ronden we af naar het volle uur en voor elke minuut dat de rit langer duurt betalen ze $ 0,83 per minuut voor extra tijd, plus toeslagen en tolgelden, indien van toepassing.
    • Als de rit voortijdig afloopt, betalen passagiers nog steeds het minimumtarief op basis van de geschatte tijdsduur.
    • Als een rit de geselecteerde afstand overschrijdt, betalen passagiers een extra bedrag op basis van de ritprijs per kilometer, zoals vermeld in de app.
  • Het dynamisch tarief is van toepassing op Uber Hourly-ritten. Als er een dynamisch tarief van kracht is, is het tarief van het eerste uur hoger dan $ 50.
    • Het dynamisch tarief is al toegepast op het tarief dat de passagiers zien in de app.

Er worden annuleringskosten van $ 10 in rekening gebracht voor:

• annuleringen later dan vijf minuten nadat de rit wordt geaccepteerd, als de chauffeur al onderweg is naar de ophaallocatie of daar wacht;
  • annuleringen gedaan door de chauffeur als de passagier vijf minuten na aankomst van de chauffeur bij de ophaallocatie, niet aanwezig is.

Houd er rekening mee dat het tarief per minuut dat wordt weergegeven in de app - $ 0,83 - wordt afgerond op twee decimalen, terwijl de werkelijke tarieven worden afgerond op vier decimalen ($ 0,8333).

Tijd- en afstandstarieven zijn niet van toepassing op Uber Reserve, omdat daarbij de ritprijs vooraf bekend is.

Nog steeds hulp nodig?