Privacybescherming voor passagiers

Bij Uber waarderen we je vertrouwen. Daarom laten we je graag weten hoe we je privacy beschermen.

Chauffeurs zien nooit:

• je achternaam
  • Uw telefoonnummer (zelfs wanneer u de chauffeur belt of sms't via de Uber-app)
  • De beoordeling die u hen geeft
  • Uw profielfoto

In de meeste gevallen zien chauffeurs alleen uw geschatte ophaallocatie voordat ze een rit accepteren. Na afloop van de rit verwijderen we de adresgegevens en zien chauffeurs alleen een schatting van uw ophaallocatie en bestemming.

De precieze informatie omtrent geschatte ophaallocatie en bestemming die de chauffeur ziet, is afhankelijk van de adresstructuur in uw regio, de lokale regelgeving en loyaliteitsprogramma's voor chauffeurs. Een geschatte locatie kan zijn: een zijstraat, straatnaam, bezienswaardigheid en speciale locaties, zoals de terminal en het deurnummer op het vliegveld waar je wordt opgehaald.

Uw locatie delen met Uber

U hoeft de locatievoorzieningen op uw apparaat niet in te schakelen om de Uber-app te gebruiken. Locatiegegevens zijn wel vereist voor bepaalde functies, bijvoorbeeld voor het delen van uw rit met vertrouwde contactpersonen.

Als u de locatiegegevens niet wilt doorgeven, kunt u nog steeds Uber gebruiken door uw ophaallocatie en bestemming handmatig in te voeren in de app. Je kunt ook kruispunten of oriëntatiepunten gebruiken in plaats van een adres.

In de privacyinstellingen van de Uber-app kunt u kiezen of uw locatiediensten wilt gebruiken.

Uw ophaallocatie delen met uw chauffeur

Als uw apparaat is ingesteld om uw locatie met Uber te delen, kunt u er ook voor kiezen om uw live ophaallocatie te delen met uw chauffeur. Als het live delen van uw locatie ingeschakeld, wordt uw locatie alleen gedeeld met uw chauffeur als deze in de buurt is van uw ophaallocatie en pas drie minuten vóór het ophalen.

Deze functie is standaard ingeschakeld, maar u kunt deze functie altijd pauzeren of uitschakelen tijdens het ophalen. U kunt deze functie ook in- en uitschakelen in uw instellingen.

Uw gegevens bekijken, downloaden of verwijderen

U kunt een online samenvatting van uw accountgegevens bekijken, waaronder:

• gesprekken in de app
  • het aantal gemaakte ritten
  • Uber Eats-bestellingsgegevens

U kunt ook een kopie van uw gegevens aanvragen om te downloaden.

Als u uw Uber-account verwijdert, worden uw gegevens uit de systemen van Uber verwijderd. Wanneer de wet dit voorschrijft of toestaat, kan Uber bepaalde gegevens bewaren nadat uw account is verwijderd.