Redigera menyn

För att börja redigera menyn öppnar du Menyverktyget:

1. Logga in på merchants.ubereats.com/manager.
  2. Ange användarnamn, lösenord och din fyrsiffriga PIN-kod.
  3. Öppna Menyverktyget genom att klicka på ”Meny” i det vänstra sidofältet.

Kassasystemsanvändare: Om restaurangens kassasystem är integrerat med Uber Eats-menyn ska du inte skicka in ändringarna via Menyverktyget. Redigera istället din meny via Uber Eats Manager. Kontakta vår teknikansvarige om du behöver support.

Redigera kategorier

Tänk på att menyobjekt inte visas för kunderna förrän de har lagts till i en kategori.

Lägg till en kategori:

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Klicka på ”+ Lägg till” bredvid sökfältet och välj sedan ”Lägg till kategori”.
  3. Ange informationen i sidopanelen ”Redigera kategori” och klicka sedan på ”Spara”.

Uppdatera en kategori:

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Sök efter eller välj kategorin för att öppna sidopanelen Redigera kategori.
  3. Redigera informationen i sidopanelen Redigera kategori och klicka sedan på ”Spara”.

OBS! Du kan också uppdatera en kategori via ett enskilt objekt. Se stegen under ”Uppdatera ett objekt” nedan och gå till fliken ”Grundläggande” för att hitta ”Kategorier”.

Tips: Om du snabbt vill se menyn när du redigerar kan du visa eller dölja en kategori genom att klicka på nedåtpilen bredvid kategorinamnet. Om du vill visa eller dölja alla kategorier går du längst upp i menyn på fliken ”Översikt” och klicka på ikonen med en uppåt- och nedåtpil bredvid sökfältet.

Radera en kategori:

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Sök efter eller välj kategorin för att öppna sidopanelen Redigera kategori.
  3. Klicka på de tre lodräta punkterna uppe till höger bredvid knappen ”Spara”.
  4. Klicka på ”Radera”.

Redigera menyobjekt

Tänk på att menyobjekt inte visas för kunderna förrän de har lagts till i en kategori.

Lägga till ett objekt:

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Klicka på ”+ Lägg till” bredvid sökfältet och välj sedan ”Lägg till kategori”.
  3. Ange informationen i sidopanelen ”Redigera objekt”. Se till att inkludera en utförlig beskrivning och ett foto.
  4. Du uppdaterar objekttypen genom att klicka på rullgardinsmenyn nedanför PRODUKTTYP.
  5. Om ytterligare fält krävs visas de nedan.
  6. Klicka på ”Spara”.

Du kan också lägga till ett objekt i en kategori direkt genom att leta upp kategorin och bläddra till det sista objektet. Klicka på ”Lägg till objekt” nedanför det sista objektet i kategorin.

Tips: Ge dina kunder möjlighet att anpassa ett objekt genom att lägga till en parametergrupp. Se ”Lägg till en parametergrupp” nedan.

Lägga till eller ta bort en kategori för ett objekt:

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Sök efter eller välj det objekt där du vill lägga till eller ta bort en kategori.
  3. I sidopanelen ”Redigera objekt”,
    • Gör så här för att lägga till en kategori: Klicka på ”+”-tecknet under ”Kategorier”. När du har lagt till kategorin klickar du på ”Spara”.
    • Om du vill ta bort en kategori: Klicka på ”X” bredvid den kategori du vill ta bort och klicka sedan på ”Spara”.

Uppdatera ett objekt:

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Sök efter eller välj ett objekt för att öppna sidopanelen ”Redigera objekt”.
  3. Klicka på fliken ”Grundläggande” för att uppdatera grundläggande objektinformation.
  4. Klicka på fliken ”Information” för att uppdatera extra information, som till exempel kostkategorier.
  5. Klicka på ”Spara”.

OBS! När du har klickat på Spara visas alla ändringar utom fotouppladdningar omedelbart i Uber Eats-appen. Fotouppladdningar kräver godkännande och kommer att granskas inom 72 timmar.

Markera ett objekt som slutsålt:

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Sök efter eller välj objektet för att öppna sidopanelen ”Redigera objekt”.
  3. Markera rutan bredvid ”Slutsålt” och välj sedan ”Idag” eller ”På obestämd tid”.
  4. Klicka på ”Spara”. När ett objekt har markerats som slutsålt visas en röd ikon bredvid det i menylistan på sidan ”Översikt”.

OBS! Öppna sidopanelen ”Redigera objekt” genom att klicka på den röda ikonen för att ändra statusen slutsålt.

Radera ett objekt:

Kom ihåg att ett objekt försvinner helt från alla menyer om du raderar det.

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Sök efter eller välj ett objekt för att öppna sidopanelen ”Redigera objekt”.
  3. Klicka på de tre lodräta punkterna uppe till höger bredvid knappen ”Spara”.
  4. Klicka på ”Radera”.

Redigera menyfoton

Lägga till ett foto:

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Klicka på ett menyobjekt för att öppna sidopanelen ”Redigera objekt”.
  3. Gå till ”Foto” och dra och släpp fotot eller klicka på ”Bläddra bland filer”.
  4. Klicka på ”Spara” när fotot har laddats upp.
  5. Klicka på ”Begär godkännande” när popup-fönstret ”Godkännande krävs” visas.
    • Därefter godkänner vi fotot eller begär att du tar ett nytt och skickar in det igen
    • När de blivit godkända kan vi redigera bildernas storlek, orientering, ljus och/eller färger

Mer hjälp om menyfoton hittar du i artikeln Lägga till menyfoton – Vanliga frågor

Redigera parametergrupper

Parametergrupper ger kunderna möjlighet att anpassa sina måltider. Om du till exempel vill ge kunderna möjlighet att anpassa sin pasta med valfri sås lägger du till en parametergrupp för pastan med namnet ”Val av sås”.

Lägga till en parametergrupp:

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Parametergrupper” längst upp.
  2. Välj ”+ Ny grupp” uppe till höger.
  3. Ange namnet på den nya parametergruppen.
  4. Lägg till parameteralternativ genom att söka efter dem i sökfältet och klicka på ”Lägg till”.
  5. Om så önskas kan du redigera priserna på parameteralternativen i de grå rutorna.
  6. Redigera reglerna för parametergruppen. Du kan till exempel ange om en kund måste göra ett val från parametergruppen eller specificera det maximala antalet parameteralternativ som en kund kan välja från gruppen.
  7. Klicka på ”Spara”.

Uppdatera en parametergrupp:

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Klicka på den parametergrupp som du vill uppdatera.
  3. Redigera informationen i sidopanelen ”Redigera parametergrupp”:
    • Lägga till eller ta bort alternativ
    • Redigera priser för alternativ
    • Redigera reglerna för parametergruppen

OBS! Du kan också uppdatera en parametergrupp via ett enskilt objekt. Leta upp objektet som parametergruppen är kopplad till på sidan ”Översikt” och klicka på parametergruppens namn. Sidopanelen ”Redigera parametergrupp” öppnas. Redigera informationen i sidopanelen ”Redigera parametergrupp” och klicka sedan på ”Spara”.

Lägga till eller ta bort en parametergrupp för ett objekt:

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Sök efter eller välj det objekt där du vill lägga till eller ta bort en parametergrupp.
  3. I sidopanelen ”Redigera objekt”,
    • Gör så här för att lägga till en parametergrupp: Klicka på ”+”-tecknet under ”Parametergrupper”. När du har lagt till parametergruppen klickar du på ”Spara”.
    • Gör så här för att ta bort en parametergrupp: Klicka på ”X” bredvid den parametergrupp du vill ta bort och klicka sedan på ”Spara”.

Radera en parametergrupp:

1. Öppna Menyverktyget och klicka på ”Översikt”.
  2. Klicka på parametergruppen för att öppna sidopanelen ”Redigera parametergrupp”.
  3. Klicka på de tre lodräta punkterna uppe till höger bredvid knappen ”Spara”.
  4. Klicka på ”Radera”.

Vanliga frågor hittar du på:

Redigera din meny – Vanliga frågor