Någon annan bokade en resa till mig

Varför fick jag ett meddelande om en resa som jag inte bokat?

Om du har fått ett meddelande med information om en kommande Uber-resa kan någon ha beställt en resa åt dig. Följ anvisningarna i meddelandet för att se dina upphämtningsuppgifter.

Typer av resor som kan beställas av andra

Det finns tre typer av resor som kan beställas åt dig:

• Resor beställda av en Uber for Business-organisation
  • Resor beställda av kollektivtrafiksorganisationer
  • Resor beställda av vänner eller familj

Resor beställda av en Uber for Business-organisation

När en Uber for Business-organisation beställer en resa åt dig får du antingen:

• Ett SMS till din mobiltelefon
  • Ett automatiskt samtal till ditt mobila eller fasta telefonnummer
  • En avisering i Uber-appen

Resor beställda av kollektivtrafiksorganisationer

Organisationer för kollektivtrafik kan boka en shuttle-, UberX- eller UberPool-resa åt dig. Uber-appen tillhandahåller information om resan i realtid.

Information, priser, rutter och tidtabeller för resan tillhandahålls av tredje part och Uber kan inte garantera att informationen är korrekt.

Resor beställda av vänner eller familj

En vän eller familjemedlem kan beställa en resa åt dig även om du befinner dig på en annan plats.

Om du inte har ett Uber-konto får du ett meddelande med instruktioner för din resa tillsammans med information om din förare och fordonet.

Om du har ett Uber-konto får du en avisering i appen med:

• Förarens uppgifter
  • Fordonsuppgifter
  • Spårning i realtid för din resa

Läs denna artikel för mer information om hur du beställer en resa åt någon annan.

Kan jag avboka eller redigera en resa som har beställts åt mig?

Om du behöver avboka eller redigera din resa ska du kontakta den som beställt resan.

Hur rapporterar jag ett säkerhetsproblem gällande min resa?

När förare registrerar sig för att använda Uber-plattformen godkänner de en uppsättning community-riktlinjer som förbjuder oprofessionellt beteende, olämplig fysisk kontakt eller verbal aggression.

Förare samtycker också till att alltid framföra fordonet på ett säkert sätt. Om du upplevde något som fick dig att känna dig otrygg under resan ber vi dig välja ett problem nedan.

Om du behöver akut hjälp av polis eller läkare, eller om du tror att din förare är påverkad ska du ringa ditt lokala nödnummer (112 för Sverige och övriga Europa) När alla parter befinner sig i säkerhet och nödvändiga myndigheter har kontaktats ska du klicka på den här länken för att prata med en Uber-representant.

Observera att detta nummer enbart är avsett för användare som behöver säkerhetsrelaterad hjälp.