Sekretesskydd för passagerare

På Uber värdesätter vi ditt förtroende och vill informera om vad vi gör för att skydda din integritet.

Förare ser aldrig:

• ditt efternamn
  • ditt telefonnummer, även när du ringer eller skickar SMS till föraren med Uber-appen
  • det omdöme som du lämnar
  • din profilbild.

På de flesta marknader ser förarna bara din ungefärliga upphämtningsplats innan de accepterar en resa. När resan har avslutats tas adressuppgifterna bort och föraren kan bara se den ungefärliga upphämtnings- och avlämningsplatsen.

Typen av ungefärlig upphämtnings- och avlämningsplats som visas för förare varierar beroende på adresstrukturer på din marknad, lokala bestämmelser och program för förarlojalitet. Några exempel på ungefärliga platsformat är bland annat: tvärgata, gatunamn, sevärdheter och särskilda format såsom terminal och dörrnummer där ni ska träffas för en flygplatsupphämtning.

Dela din plats med Uber

Du behöver inte aktivera platstjänsterna på din enhet för att kunna använda Uber-appen. Vissa funktioner (t.ex. att dela din resa med betrodda kontakter) kräver dock platsinformation för att fungera.

Om du inte använder platstjänster kan du fortfarande använda Uber genom att ange upphämtnings- och avlämningsplatser manuellt i appen. Du kan också använda tvärgator eller landmärken istället för en adress.

Du kan välja om du vill använda platstjänster i sekretessinställningarna i Uber-appen.

Dela din upphämtningsplats med föraren

Om du har ställt in att din enhet ska dela din plats med Uber kan du också välja att dela din upphämtningsplats med föraren i realtid. När platsdelning i realtid är aktiverat delas endast din plats med föraren när hen närmar sig din upphämtningsplats och det är mindre än tre minuter till den beräknade ankomsttiden.

Den här funktionen är aktiverad som standard, men du kan pausa eller inaktivera funktionen när som helst under upphämtningen. Du kan också aktivera och inaktivera den här funktionen i inställningarna.

Visa, ladda ned eller ta bort dina uppgifter

Du kan utforska en onlinesammanfattning av din kontoinformation, som kan omfatta:

• konversationer i appen
  • antal genomförda resor
  • information om Uber Eats-beställningar.

Du kan också begära en kopia på dina uppgifter för nedladdning.

När du tar bort ditt Uber-konto tas dina uppgifter bort från Ubers system. Uber kan dock spara vissa uppgifter efter att kontot har tagits bort i enlighet med vad som krävs eller tillåts enligt lag.