Matkustajien tietosuoja

Luottamuksesi on meille Uberilla tärkeää, ja haluamme kertoa, kuinka suojaamme tietojasi.

Kuljettajat eivät koskaan näe

• sukunimeäsi
  • puhelinnumeroasi, vaikka soittaisit tai lähettäisit kuljettajalle tekstiviestin Uber-sovelluksen kautta
  • antamaasi arviota
  • profiilikuvaasi.

Kuljettajat näkevät useimmilla markkinoilla ennen matkan hyväksymistä vain arvioidun noutopaikan. Kun matka on päättynyt, osoitetiedot poistetaan ja kuljettajat näkevät vain noutopaikkasi ja määränpääsi likimääräisen sijainnin.

Kuljettajille näytettävä likimääräisen noutopaikan ja määränpään tyyppi vaihtelee markkina-alueen osoiterakenteiden, paikallisten määräysten ja kuljettajan kanta-asiakasohjelmien mukaan. Esimerkkejä likimääräisistä sijaintitiedoista ovat poikkikadun nimi, kadunnimi, kohdepisteet ja erityiset tiedot, kuten terminaalin ja oven numero, jonka luona matkustaja tapaa kuljettajan lentoasemalta noutoa varten.

Sijaintitietojen jakaminen Uberille

Sinun ei tarvitse ottaa laitteesi sijaintipalveluita käyttöön voidaksesi käyttää Uber-sovellusta. Sijaintitietoja tarvitaan kuitenkin tiettyjä ominaisuuksia varten, kuten matkan jakamiseen luotetuille kontakteille.

Vaikka et käyttäisikään sijaintipalveluita, voit käyttää Uberia lisäämällä noutopaikkasi ja määränpääsi sovellukseen manuaalisesti. Voit käyttää osoitteiden sijaan myös kadunkulmia tai maamerkkejä.

Voit ottaa sijaintipalvelut käyttöön tai poistaa ne käytöstä Uber-sovelluksen tietosuoja-asetuksissa.

Noutopaikan jakaminen kuljettajallesi

Jos laitteesi on määritetty jakamaan sijaintisi Uberille, voit myös jakaa reaaliaikaisen noutopaikkasi kuljettajallesi. Kun reaaliaikainen sijainnin jakaminen on käytössä, sijaintisi jaetaan kuljettajalle vasta, kun hän on lähellä noutopaikkaa ja kun arvioituun saapumisaikaan on vähemmän kuin kolme minuuttia aikaa.

Tämä ominaisuus on oletuksena käytössä, mutta voit keskeyttää sen tai poistaa sen käytöstä milloin tahansa noudon aikana. Voit myös ottaa tämän ominaisuuden käyttöön ja poistaa sen käytöstä asetuksissa.

Tietojesi katsominen, lataaminen tai poistaminen

Voit tutustua verkossa yhteenvetoon tilitiedoistasi. Yhteenveto voi sisältää

• sovelluksessa käydyt keskustelut
  • tehtyjen matkojen määrän
  • Uber Eats ‑tilaustiedot.

Voit myös pyytää kopion tiedoistasi ladattavaksi.

Uber-tilisi poistaminen poistaa tietosi Uberin järjestelmistä. Uber voi kuitenkin säilyttää joitain laissa säilytettäviksi määrättyjä tai sallittuja tietoja tilin poistamisen jälkeen.